Eerdere projecten

Exit (2012) - DE MAAN (stage/internship)

“EXIT is een aangrijpend en rauw verhaal over een hechte vriendengroep die wordt geconfronteerd met een zelfmoord. Niet alleen is ‘de dood’ een thema, maar ook, en misschien zelfs vooral ‘het leven’.”

EXIT is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Tim Kestens. De MAAN maakt figurentheater voor kinderen en jongeren. EXIT is bedoeld en geschikt voor 16-jarigen.

Tekst Tim Kestens Coach Willem Verheyden/Stef De Paepe Figuren Paul Contryn Spel Thomas Van Caeneghem, Charlotte Anne Bongaerts, Neal Leemput, Vic Van Avermaet Muzikanten Wouter Deltour, Rob Banken

Project 9
faces.jpg

FACES (2011) - NTP

Februari 2010. fABULEUS gaat in première met Kasimir & Karoline, in regie van Carl von Winckelmann. Het bont gekleurde gezelschap bulkt van gedrevenheid. Exact één jaar later groeperen 5 van de K&K – jongeren zich in NTP, kort voor Nieuw Theater Project. ​Al snel kwamen ze in hun zoektocht naar inspiratiebronnen uit bij Facesvan John Cassavetes, een pionier van de onafhankelijke cinema. 

Concept & cast Charlien Adriaenssens, Neal Leemput, Raphaël Vandeweyer, Sien Vanmaele, Maxime Waladi Coaching Ruth Beeckmans Productie Onderstroom van fABULEUS

Els Van Steenberghe (op de website van Knack) over Faces:

“NTP (Nieuw Theater Project) bespeelde er de gerenoveerde Studiovloer op vraag van Janssens. Achter hun gortdroge gezelschapsnaam schuilt een zwierig volkje dat met de nodige energie en cola’s een verdienstelijke creatie over opgebrande dertigers in het midden van hun carrière (en aan het einde van hun huwelijk) op de planken (en te midden de koelkasten) zette. Neen, het spel was niet altijd even vlekkeloos en soms doken de acteurs erover (of eronder). Maar het belangrijkste aan deze voorstelling was de goesting, de durf en het lef om een nieuwe theatertaal aan te boren, om op grootse wijze de kwetsbaarheid van en de valkuilen in het leven tot toneel te kneden te midden een eigengereid en niet van diepgang gespeend koelkastendecor.”

Kasimir & Karoline (2009/2010) - fABULEUS

"Er zijn mensen die zich proberen te amuseren. Er zijn mensen die elkaar stampen geven. Soms per ongeluk, soms expres. Er zijn mensen die denken: het gaat steeds beter en beter. Er zijn mensen die zeggen dat de liefde nooit ophoudt. Er zijn mensen die voor iets vechten. Of niet. Er zijn mensen die 's ochtends weer naar huis gaan. Of niet." (Carl von Winckelmann)

 

Tekst Ödön von Horváth Regie, vertaling en bewerking Carl von Winckelmann Spel Charlien Adriaenssens, Marieke Boone, Neal Leemput, Veerle Piette/ Astrid Ogiers, Raphaël Vandeweyer, Kwinten Van Heden, Sien Vanmaele, Maxime Waladi Dramaturgie Peter Anthonissen

Project 9
Project 07

Beerdigung eines denkenden Körpers

- Der Titel ist schöner auf Deutsch (2013)

 

Beerdigung eines denkenden Körpers was een eerste denkoefening rond tekstualiteit en lijfelijkheid, ontstaan in het kader van mijn masterproject Woordkunst. 

 

“At the third beep the body will stand still.  Even the suggestion of movement will be considered as a mere human illusion. Then any impuls will be stopped, eliminated in a rational way.”

 

Concept & cast Neal Leemput, Phedra Vandenbergh, Raphaël Vandeweyer, Jozefien Uittenhove Choreography Kirsten De Smet Text Antony Hegarty, Elfriede Jelinek, Neal Leemput Coaching Esther Severi